ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρίνεται εκ νέου η έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Κρίνεται εκ νέου η έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Από μηδενική βάση θα κριθεί η έκδοση ή μη του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Κύπρο έπειτα από τη διαβίβαση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τις Κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές ο Λ. Μπόμπολας, ως επικεφαλής των εταιρειών Ελλάκτωρ και Ηλέκτωρ εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης «χρυσών» μιζών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου για την εναπόθεση των σκουπιδιών.

Οι Κυπριακές αρχές ακύρωσαν το προηγούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του ισχυρού άνδρα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας που είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία και εξέδωσαν νέο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αυτά τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας έχει ήδη εμφανιστεί στις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του πρώτου εντάλματος σε βάρος του και έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη διαβίβαση του νέου ευρωπαϊκού εντάλματος ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων για να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία. Πλέον αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία συζήτησης του νέου εντάλματος σύλληψης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

Σχετικές ειδήσεις