ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την μητέρα του Πολύζου: «Είναι μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής»

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την μητέρα του Πολύζου: «Είναι μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής»

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας κατά της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου κατά την εισήγησή της και λίγο πριν παρθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου, χαρακτήρισε την μητέρα του 23χρονου ως «μία Μήδεια της σύγχρονης εποχής».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελέως ο θάνατος του Κωστή Πολύζου προήλθε από δηλητηρίαση.

Η εισαγγελέας τόνισε συγκεκριμένα: «Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή… να αναβιώσει και να δικαιωθεί… είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του… κατηγορήθηκε… ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια». Με την ολοκλήρωση της εισήγησής της το κοινό που παρακολουθεί τη δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή τόσο της μητέρας όσο και του πατριού του 23χρονου για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η εισαγγελέας επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν στην ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου, υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγούν στην ενοχή των γονιών του Κωστή Πολύζου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εισήγηση και την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη σύμφωνα με το kozanimedia.gr:

  • Το ότι το πτώμα βρέθηκε στο κτήμα του Χ. Ντιού, το οποίο επισκεπτόταν. Επικαλείται την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού.
  • Σαφής ένδειξη πως στόχος όσων το έβαλαν εκεί ήταν να κρύψουν το πτωμα και όχι για να ενοχοποιήσουν κάποιους. Το σημείο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρίσιμο στοιχείο να βρεθούν τα σπλάχνα του θανόντος
  • Οι κατηγορούμενοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Πολύζου.
  • Δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα.
  • Ήταν γνωστό σε αυτούς πως ο Κωστής δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος. Αλλά υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει στο Άγιο Όρος.
  • Ο Κωστής βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι οι γείτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν άκουσαν είτε είναι ο ήχος της βροχής είτε να μην υπάρχει τρόπος θανάτου με θόρυβο. θεωρώ πως έχει γίνει με δηλητηρίαση!
  • Συνέχισαν τη ζωή τους, δεν έχασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε.
  • Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του. Δε μπορούσε να μη διαμαρτυρηθεί εκτός αν ήταν ηλίθιος. Ο Κωστής δεν ήταν. Ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό.
  • Σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αποδείχθηκε πως η Δ.Κ. πήρε τηλέφωνο τον Σπύρο και όχι το σύζυγό της. Μετά τον αδερφό της. Ο μάρτυρας Τσ. κατέθεσε πως δεν της έδωσε το κιν. τηλ της σπιτονοικοκυράς και επικοινώνησε μαζί της 8 το πρωί. Ήταν εντελώς προσχηματική, ώστε να δημιουργήσει άλλοθι, ώστε να καταδείξει ότι εκείνη τη βραδιά ο Χ. Ντ. ήταν στη Μαγούλα. Δεν αποδείχθηκε πως το κινητό είχε πρόβλημα, σύμφωνα και με τη λογική, για μια μόνο ημέρα. Ο Χ. Ντ. απομακρύνθηκε από τον Ασπρόπυργο όπως καταθέτει η κυρία Σκλαβουνάκη. Η κατάθεσή της, σε συνδυασμό με τα ψεύδη της Δ.Κ. προς τα νοσοκομεία, που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι η μάνα δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως. Ο Χ.ΝΤ. έφυγε από εκεί, πήγε στη Σιάτιστα..σκότωσαν τον Κωστή και τον έθαψαν στο κτήμα. Ο ιατροδικαστής αποδίδει το θάνατο 10 μήνες νωρίτερα, δηλαδή στο χρόνο που αποδίδεται η δολοφονία.
  • Πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση, ο Χ.ΝΤ δε βρισκόταν στην Αττική, αλλά στη Σιάτιστα, όπου με τη σύζυγό του σκότωσαν τον Κωστή.
  • Ο Κωστής στερήθηκε τα πάντα από μικρός… από κάθε έννοια περιουσίας… και στο τέλος από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
  • Το σώμα του διαμελίστηκε… από τα σαρκοφάγα ζώα… το μισό… δε νομίζω πως είναι μια προοπτική ή κάτι που μπορεί να σκεφτεί ακόμη και εχθρός κάποιου.
  • Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή… να αναβιώσει και να δικαιωθεί… είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του… κατηγορήθηκε… ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί για να αναβιώσει η θύμηση, η ψυχή του Κωστή…
  • Σαφέστατα προκύπτει η ενοχή των κατηγορουμένων, γιατί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο. Μπορεί ο τρόπος θανάτου για κάποιο από τους δυο να μην εξισώνεται, αλλά εξίσου η κατηγορία βαρύνει και τους δυο.
  • Προτείνω την ενοχή τους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Σχετικές ειδήσεις