ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη η σπείρα με τις πλαστές διαθήκες

Σε δίκη η σπείρα με τις πλαστές διαθήκες

Το δρόμο για το ακροατήριο παίρνουν η περιβόητη σπείρα με τις διαθήκες που είχε αποκαλυφθεί το 2013 μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η «ΛΕΙΑ» ΤΗΣ… ΟΙΚΟΓΕΝΕΝΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕ ΣΠΙΤΙΑ

Υπενθυμίζεται, ότι η σπείρα είχε εκποιήσει περισσότερα από 20 ακίνητα με τη λεία της να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού τα μέλη της συνέτασσαν πλαστές διαθήκες και ιδιοποιούνταν παράνομα περιουσιακά στοιχεία ατόμων που είχαν αποβιώσει!

Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ' αριθμόν 1877/2016 βούλευμά του παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλους τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας σε βάρος του Δημοσίου και κατά περίπτωση κάποιους εξ αυτών για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βάρος του Δημοσίου, χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψευδορκία μάρτυρα και ηθική αυτουργία σε αυτήν και παράνομη κατοχή φυσιγγιών, ενώ διατηρεί το ένταλμα σύλληψης για έναν εκ των επτά στην υπόθεση.

Η «έμπνευση» και η εκτέλεση του σχεδίου ανήκει αποκλειστικά σε μια οικογένεια! Η 75χρονη γιαγιά, η 60χρονη μητέρα, μια 51χρονη συγγενής τους, τρία εγγόνια κι ένας φίλος τους βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος ακόμη αναζητείται από τις Αρχές. Η δράση τους ξεκίνησε με την αλλαγή χιλιετίας. Από το 2000 περίπου εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω απουσίας συγγενών ή κληρονόμων αυτών.

Μόλις περνούσε ένα μικρό χρονικό διάστημα και το ακίνητο σφραγιζόταν από ειρηνοδίκη, έκαναν «ντου» με σκοπό να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον ιδιοκτήτη και την κινητή και ακίνητη περιουσία του. Έβρισκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων και στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες. Δεν ήταν όμως βιαστικοί... Μετά την παρέλευση κάποιων ετών και αφού επαλήθευαν ότι δεν υπήρχαν τελικά κληρονόμοι, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντα κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.

Στη συνέχεια σειρά στην απάτη έπαιρναν τα Πρωτοδικεία με αυτό της Αθήνας να κρατά τον πρώτο ρόλο. Πλαστές διαθήκες σε συνδυασμό με άλλα ψευδή αποδεικτικά μέσα, όπως καταθέσεις ψευδομαρτύρων μελών της οργάνωσης, πετύχαιναν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, θεμελιώνοντας με αυτό τον τρόπο το κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Η έρευνα είχε δείξει 19 πλαστές διαθήκες μέσω των οποίων ιδιοποιήθηκαν τελικά 21 ακίνητα σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Παλαίο Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα. Το περιουσιακό όφελος της «φαμίλιας» δεν ήταν ευκαταφρόνητο και άγγιξε το 1.126.465,81 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων που μετεγγράφηκαν στα μέλη, ενώ το Δημόσιο στερήθηκε το νομίμου δικαιώματός του στη διεκδίκηση της περιουσίας των θανόντων.

Σχετικές ειδήσεις