ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Ευχαριστούμε την ελληνική Δικαιοσύνη

Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Ευχαριστούμε την ελληνική Δικαιοσύνη

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, μετά και τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, μην εκδοθούν στην Τουρκία οι δύο τελευταίοι, αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράσταση τους», αναφέρεται στην κοινή δήλωση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ακόμη δυο Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Πρόκειται για τους τελευταίους δυο -από τους 8 συνολικά- Τούρκους στρατιωτικούς για τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη κλήθηκε να κρίνει αν θα εκδοθούν ή όχι στη γειτονική χώρα, μετά από αίτημά της, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με το πραξικόπημα του Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τη σημερινή απόφαση

Σχετικές ειδήσεις