ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη του Καμμένου εναντίον των «Παραπολιτικών»

Αναβλήθηκε η δίκη του Καμμένου εναντίον των «Παραπολιτικών»

Για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε τελικά εν μέσω αντιδράσεων η δίκη των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου των «Παραπολιτικών» για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Με παρόντα τον υπουργό, η πλευρά των κατηγορουμένων ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου τους Μάκη Βορίδη ο οποίος μετέχει στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζούλη (η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επισημαίνοντας: «Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτάκης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπεται επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκη. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά», τόνισε η κυρία Τζούλη.

Ωστόσο ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης και η πρόεδρος μετά από σύντομη διακοπή ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.

Η πλευρά του πρώην υπουργού ζήτησε αναβολή εντός δεκαπενθημέρου ενώ ο κ. Καμμένος επισήμανε πως ο γιος του φεύγει για την Αμερική την Τρίτη.

Μέτα την αναβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά, αφού συνεχίζουν να εξυβρίζουν, αφού ζήτησαν τριήμερη παράταση για την εκδίκαση της υπόθεσης, εν γνώσει τους ότι ένας εκ των δικηγόρων τους δεν θα μπορούσε να παραστεί γιατί είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Κουρτάκη "έκαναν το κουνέλι". Αποφεύγουν να δικαστούν από το φυσικό τους δικαστή, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να συκοφαντούν και να απειλούν, διότι οι φιλικές τους παρέες, οι συνεργάτες τους - ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη, κύριο κατηγορούμενο για την υπόθεση «Noor 1», όπου γνωρίζετε ότι έχουν χαθεί αρκετοί μάρτυρες - θέλουν να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη, για να μπορέσουν μέσω των απειλών, των εκβιασμών, των συκοφαντικών σχολίων, να προσβάλλουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και παιδιά, εμένα και την οικογένειά μου.

Τους καλώ να αφήσουν τις δικαιολογίες και να έρθουν στο φυσικό τους δικαστή, να μπορέσει επιτέλους ο ελληνικός λαός να μάθει για ποιους δουλεύουν, για ποιο λόγο συνεχίζουν αυτή την τακτική και ποια είναι η αλήθεια».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς!».

Σχετικές ειδήσεις