ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε νέα δίκη ο Λιακουνάκος

Σε νέα δίκη ο Λιακουνάκος

Σε νέα δίκη, αυτή τη φορά, για τα αντισταθμιστικά των αρμάτων μάχης τύπου "Leopard" παραπέμπονται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ακόμη 10 άτομα καθώς, φέρονται ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη μεταξύ άλλων ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Συμβούλιο Εφετών με σχετικό βούλευμά του έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, κ. Λογοθέτη, ο οποίος εκτός από την παραπομπή των 11 ζήτησε να απαλλαχθεί ένας από τους κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου. Σύμφωνα με την έρευνα που έχει προηγηθεί, ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.