ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φρίκη στο Κιλκίς: Τη κρατούσε φυλακισμένη και την βίαζε για τρεις μήνες σε ένα κοντέινερ

Φρίκη στο Κιλκίς: Τη κρατούσε φυλακισμένη και την βίαζε για τρεις μήνες σε ένα κοντέινερ

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε σε 43χρονο Βούλγαρο, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι επί 3 μήνες κρατούσε «φυλακισμένη» σε κοντέινερ μία 26χρονη ομοεθνή του, την υποχρέωνε να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ σε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, κρατώντας την αμοιβή από τη δουλειά της, ενώ τη βίαζε συστηματικά.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου και βιασμό κατ' εξακολούθηση, ενώ, μετά την ετυμηγορία των δικαστών, επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν πέρσι τον Αύγουστο, όταν ο 43χρονος -με τον οποίο διατηρούσε σχέση στο παρελθόν- εκμεταλλευόμενος την άσχημη οικονομική της κατάσταση, την έπεισε να εγκαταλείψει την πατρίδα της για να έρθει στην Ελλάδα όπου υποτίθεται ότι «θα είχε μία φυσιολογική δουλειά και θα συγκέντρωνε αρκετά χρήματα για να χτίσει σπίτι στον ανήλικο γιο της».

Φτάνοντας στην Ελλάδα, η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε σε περιοχή του Κιλκίς, όπου ο κατηγορούμενος -πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία- την εγκατέστησε σ' ένα παλιό κοντέινερ, μέσα σε αγρούς με σιτοκαλλιέργειες, όπου ζούσε μαζί του, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Από εκεί και έπειτα η ζωή της μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού, όπως περιέγραψε η ίδια στο δικαστήριο, την ανάγκαζε να δουλεύει όλη τη μέρα «στα χωράφια και στις αγελάδες», κρατούσε τα χρήματα που έβγαζε με τη δικαιολογία ότι προορίζονταν για την κάλυψη των κοινών τους οικονομικών αναγκών, ενώ με απειλές απαγόρευε όχι μόνο την επιστροφή της στη Βουλγαρία -όπως εκείνη επιθυμούσε- αλλά και την έξοδό της από το κοντέινερ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, την υποχρέωνε καθημερινά να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί του, ξυλοφορτώνοντάς την συχνά προηγουμένως ώστε να κάμψει την αντίστασή της.

«Τον φοβόμουν πάρα πολύ γιατί ήταν πολύ επιθετικός απέναντί μου και δεν ήξερα πόσο κακό μπορούσε να μου προκαλέσει. Όταν του ζήτησα να στείλω κι εγώ χρήματα στο παιδί μου έγινε φασαρία και τελικά μου επέτρεψε να στείλω μόνο 100 ευρώ» κατέθεσε στο δικαστήριο η νεαρή Βουλγάρα. Όπως πρόσθεσε, έπειτα από τρεις μήνες -περί τα μέσα του προηγούμενου Νοεμβρίου- βρήκε το κουράγιο, δραπέτευσε από το κοντέινερ-«φυλακή» και απευθυνόμενη στις τοπικές αστυνομικές Αρχές έδωσε τέλος στο μαρτύριο που βίωνε.

Στην απολογία του, ο 43χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι κάποιος τη δασκάλεψε να φύγει στη Βουλγαρία. «Αν μου το ζητούσε με καλό τρόπο θα την άφηνα να επιστρέψει» είπε, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον τιμώρησε συνολικά με 10ετή κάθειρξη, ενώ επέβαλε επιπλέον εις βάρος του χρηματική ποινή ύψους 11.500 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις