ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν γιος και μητέρα για το ροζ DVD

Ρόδος: Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν γιος και μητέρα για το ροζ DVD

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν τη Δευτέρα (12/11) από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, μητέρα και γιος που κατηγορούνταν για εκβίαση με ροζ dvd σε βάρος 70χρονης επιχειρηματία από την Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν κοινής συνεννόησης των πληρεξούσιων δικηγόρων των δύο πλευρών και της συμφωνίας που προσκομίστηκε στο δικαστήριο, μητέρα και γιος κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα (από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) πριν από τέσσερα χρόνια και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών ο καθένας.

Όπως είναι γνωστό στην υπόθεση κατηγορούνταν η 58χρονη, ο 31χρονος γιος της και ένας 46χρονος, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση σε βάρος της 70χρονης επιχειρηματία.

Το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έκρινε ένοχους την 58χρονη και τον γιο της για εκβίαση επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μόνο η 58χρονη, καθώς όπως η ίδια είπε, ο γιος της λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υπόθεσης δεν δύνατο να παρασταθεί.

Απολογούμενη η 58χρονη ισχυρίστηκε πως τα χρήματα που θα έπαιρνε από την 70χρονη ήταν χρήματα που εκείνη της είχε δανείσει προκειμένου να την βοηθήσει. Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι η 70χρονη της είχε ζητήσει πολύ περισσότερα χρήματα από τις 260.000 ευρώ που τελικά κατάφερε να βρει από τον τότε σύντροφο της και να της δανείσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η 70χρονη ήταν μυθεύματα. Ωστόσο οι ισχυρισμοί της αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο έκρινε τόσο την 58χρονη όσο και τον γιο της ένοχους και τους καταδίκασε.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους η 70χρονη, σύμφωνα με την οποία μητέρα και γιός κατηγορούνται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά και επιταγές από την 70χρονη εκβιάζοντάς της πως θα δώσουν στην δημοσιότητα dvd με ερωτικές περιπτύξεις της.

Στις 25 Απριλίου 2013 η 58χρονη και ο 31χρονος γιος της απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο 46χρονος από την Αθήνα ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr