ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Προσευχηθείτε για κλήρο και λαό της Ουκρανίας

Πατριάρχης Μόσχας: Προσευχηθείτε για κλήρο και λαό της Ουκρανίας

Να προσευχηθούν για τον κλήρο και τον λαό της Ουκρανίας, κάλεσε σήμερα τους Επισκόπους της Ρωσικής Εκκλησίας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης κατά την έναρξη της ετήσια σύνοδο των Επισκόπων που πραγματοποιείται στο Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με την κατάληψη του Ναού στην περιοχή του Ρίβνε από οπαδούς του σχισματικού "Πατριαρχείου Κιέβου".

"Μια ομάδα σχισματικών κατάφερε να εισέλθει στο ναό, έκλεισε το ρεύμα, το νερό και την θέρμανση! Σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί και για να ζεσταθούν ακουμπάει ο ένας τον άλλον με την πλάτη του, ενώ δεν υπάρχει τροφή γι΄ αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι. Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Ευρώπης" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης φανερά αγανακτισμένος ανέφερε: "Κάνουν κατάληψη ναού αυτοί που δήθεν επιδιώκουν την ενότητα στην Ουκρανία, διακηρύσσοντας την ιδέα της καθολικότητας, η οποία είναι ψεύτικη όταν υπάρχει τόση οργή και μίσος".

"Ο λαός και ο κλήρος της Ουκρανίας βιώνουν δύσκολες μέρες που γράφουν ιστορία, γι΄ αυτό εμείς πρέπει να προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει ένα τέλος και να επιστρέψει η ενότητα στη χώρα" πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σχετικές ειδήσεις