ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Στηρίζει τους πρόσφυγες-Αντισυνταγματικός ο νόμος καύσης νεκρών

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Στηρίζει τους πρόσφυγες-Αντισυνταγματικός ο νόμος καύσης νεκρών

Η καύση των νεκρών αλλά και το προσφυγικό ήταν κάποια από τα κεντρικά θέματα που απασχόλησαν την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σήμερα, πρώτη ημέρα των εργασιών της για το μήνα Μάρτιο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατέθεσε επίσημα την πρόθεσή της να συνεχίσει να βοηθά τους πρόσφυγες συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Άλλωστε είναι κάτι που όπως αναφέρει το ανακοινωθέν «το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του λαού μας το επιτρέπουν» επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τα οικονομικά της Εκκλησίας σήμερα είναι περιορισμένα.

Σχετικά με το νέο νόμο για την καύση των νεκρών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί τις διατάξεις του αντισυνταγματικές και καλεί την Πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι η θρησκευτική ελευθερία ισχύει για όλους, επομένως νομοθετικά μέτρα προς όφελος όσων είναι άθεοι ή θρησκευτικά αδιάφοροι, δεν μπορούν να επιβληθούν στην πλειοψηφούσα θρησκευτική κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εξηγεί, επίσης, προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων πως τα έσοδα όλων των κοιμητηρίων των αστικών κέντρων εισπράττουν κατά νόμον οι τοπικοί Δήμοι και σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε η Εκκλησία να μην μειωθούν τα δήθεν έσοδά της, θα συμφωνούσε και δεν θα διαφωνούσε με την τέλεση κηδεύσεως και μνημοσύνων για όσους επιλέγουν την αποτέφρωση, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Σχετικές ειδήσεις