ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητρ. Χαλκίδος: Χριστιανοί δώστε αγώνα κατά της σύγχρονης ειδωλολατρίας

Μητρ. Χαλκίδος: Χριστιανοί δώστε αγώνα κατά της σύγχρονης ειδωλολατρίας

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε δεκάδα Κληρικών της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου - Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, ενώ συμμετείχε και πλήθος Ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού, που προσήλθε για να προσευχηθεί για τον φιλοτίμως κοπιάζοντα Ιερέα του.

Στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον αγώνα του Αγίου Αιμιλιανού εναντίον της ειδωλολατρίας, ο οποίος θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τον αγώνα όλων των χριστιανών, εναντίον των συγχρόνων μορφών ειδωλολατρίας, όπως είναι η αυτοειδωλοποίηση του ανθρώπου και η λατρεία του κέρδους.

Κλείνοντας, ευχήθηκε εγκάρδια στον πνευματικό του υιό π. Αιμιλιανό, ώστε να τον ενδυναμώνει ο Θεός σε όλους τους τομείς της διακονίας του και να απολαμβάνει της τιμής των συλλειτουργών του και του φιλοχρίστου λαού του Θεού, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr

Τους ύμνους έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και κ. Ιωάννης Δέδες, με τα μέλη των Χορών τους, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Σχετικές ειδήσεις