ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε χωριά της επαρχίας του περιόδευσε ο Τρίκκης Χρυσόστομος

Σε χωριά της επαρχίας του περιόδευσε ο Τρίκκης Χρυσόστομος

To Γαρδίκι επισκέφτηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Κανίνα και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος, με την έλευσή του στο χωριό, έχαιρε θερμής υποδοχής, από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρδικίου, Σταυροφόρο-Οικονόμο π. Αθανάσιο Κουμπή και τους επιτρόπους του Ναού.

Ο κ. Χρυσόστομος, Χοροστάτησε κατά τον Κυριακάτικο πρωινό Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συνεπικουρούμενος από τον π. Αλέξιο, τον π. Βαρθολομαίο και τον π. Αθανάσιο Κουμπή, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πατήρ Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε καταλλήλως για την σημασία του Ευαγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής.

Ακολούθως, τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τους υπόλοιπους Πατέρες, το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού πρώην εφημερίου του χωριού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μπουντούρη, ο οποίος διακόνησε τον Ναό της Παναγίας για τουλάχιστον μισό αιώνα.

Εν συνεχεία, ο Άγιος Τρίκκης μετέβη στην πλατεία του Γαρδικίου, όπου κάθισε με την συνοδεία του κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ ο Πρόεδρος του χωριού κ. Αριστείδης Αλεξίου, δώρισε στον κ. Χρυσόστομο μία χειροποίητη γκλίτσα. Αξίζει να σημειωθεί, πως από το πρωί, παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του, επισκέφθηκε το γραφικό χωριό της Αθαμανίας, όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Ιερέας π. Γεώργιος Μπαράκος, μαζί με τους επιτρόπους του χωριού και αρκετούς κατοίκους. Έπειτα, τέλεσε την ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία, ξεναγήθηκε πέριξ του Ναού από τους επιτρόπους και τον Ιερέα, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Αμέσως μετά, ο κ. Χρυσόστομος μετέβη στο χωριό Τζιούρτζια, όπου εκεί τον υποδέχτηκε, ο εκ΄ Τζιούρτζιας καταγόμενος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και οι επίτροποι του Ναού. Εκεί, Χοροστάτησε στην ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Τζιούρτζιας, συμπροσευχομένου δε και του Σεβ. Μητροπολίτου π. Αυλώνος κ. Χριστοδούλου.

Τέλος, κατά την ίδια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία του εφημερίου του Ι.Ν. της Τζιούρτζιας π. Γεωργίου Μπαράκου, δίνοντας του, το Οφίκιο του Eπιγονατίου και προάγοντας αυτόν στον βαθμό του Οικονόμου, ώστε με περισσότερο ζήλο να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ιερού Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτσι, ο κ. Χρυσόστομος ολοκλήρωσε την ημερήσια περιοδεία του στα ορεινά χωριά των Τρικάλων.

Σχετικές ειδήσεις