ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Χριστός διώκεται

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Χριστός διώκεται

Στις 16 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πειραιά.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρήστου Ρισάνου και πλειάδας Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον βίο της Αγίας Σοφίας και επεσήμανε χαρακτηριστικά γεγονότα από την ζωή και του μαρτύριο της.

''Ο Χριστός ήρθε για να διαλύσει το κράτος και την εξουσία των δαιμόνων, και την εξουσία του διαβόλου'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο επίκαιρο Θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών και την λανθασμένη και απομονωμένη αναφορά μωαμεθανικών στοιχείων σε Ελληνόπαιδες και όχι η αναφορά του Ευαγγελίου σε άλλες πολιτισμικές κλίμακες.

"Ο Χριστός διώκεται τελικά και αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική αλλά απολυταρχισμός και φασισμός, γιατί δημοκρατία δεν είναι μόνο η φωνή των μειονοτήτων αλλά η ισονομία και σε αλλές φυλετικές τάξεις'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της, στους δρόμους του Πειραιά παρουσία των τοπικών αρχόντων, της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, των παιδιών του κατηχητικού καθώς και πλήθους πιστών.

Σχετικές ειδήσεις