ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως μέχρι αύριο (10/10) στη Δάφνη

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως μέχρι αύριο (10/10) στη Δάφνη

Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου, υποδέχθηκε στις 7/10 με κάθε Εκκλησιαστική τιμή και λαμπρότητα την χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα τον Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας.

Την Τιμία Κάρα συνόδευσαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου και Αιμυαλών Αρχιμανδρίτες Λεόντιος και Δαμασκηνός παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου μετά πλήθους Ιερέων εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της Ι.Μ. Γόρτυνος, και πλησιόμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου - Αρκαδίας κ. Ευαγγ. Γιαννακούρας, Βουλευτές - Πολιτευτές, ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι των Δήμων Δάφνης - Υμηττού & Γόρτυνος, εκπρόσωποι τοπικών Αρκαδικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί ότι η φιλαρμονική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδωσε τιμές ενώ Νέοι και Νέες της Ενορίας πλαισίωναν την Τιμία Κάρα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Τιμία Κάρα είναι η δευτέρα φορά πού εξέρχεται της Ιεράς Μονής, όταν και πριν 24 χρόνια μεταφέρθει και πάλι εις τον αυτό Ιερό Ναό επί Μακαριστών Μητροπολίτου Γόρτυνος Θεοφίλου, Γέροντος Θεοκτίστου Καθηγουμένου και Αρχιμ. Γρηγορίου Τσάκαλη( Α’ Γραμματέως Ι. Συνόδου) και Αδελφού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Την φροντίδα και τις ενέργειες για την έλευση της Τιμίας Κάρας είχε ο Αρχιμ. Συμεών Συνοδινός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αδελφός και Οικονόμος εν Αθήναις της Ιεράς Μονής.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών έως και την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις