ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αποκλειστικό: Ενημέρωση στους πιστούς για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας ξεκινά η Ιερά Σύνοδος

Αποκλειστικό: Ενημέρωση στους πιστούς για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας ξεκινά η Ιερά Σύνοδος

Τη διοργάνωση ημερίδων με στόχο την ενημέρωση των πιστών για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα η Ιερά Σύνοδος.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr στις ενημερώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια αμέσως μετά το Πάσχα, θα συμμετάσχουν κληρικοί, λαϊκοί και επιστήμονες.

Οι θέσεις που θα κατατεθούν σε αυτές τις ανοιχτές και δημοκρατικές συζητήσεις, θα μεταφερθούν και στην Κεντρική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με αυτή την κίνηση η Ιερά Σύνοδος κάνει άτυπη σφυγμομέτρηση και καταγράφει τον παλμό των πολιτών για το πώς αντιλαμβάνονται το σύγχρονο πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας.
Το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας – Πολιτείας βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb,gr η Ιερά Σύνοδος το προσεχές διάστημα θα επεξεργαστεί και θα διαμορφώσει τις θέσεις της τις οποίες θα καταθέσει μόλις (και εάν) ξεκινήσει ο διάλογος για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μέχρι τότε η Εκκλησία της Ελλάδος θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και επαγρύπνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα Συνταγματικής Αναθεώρησης πριν το Φθινόπωρο του 2017.

Μητροπολίτες με ισχυρό έρεισμα στην ιεραρχία, μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί το διαχωρισμό από το Κράτος και επισημαίνουν ότι δεν είναι εκείνη που θα κινήσει τη σχετική διαδικασία. Ωστόσο, τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι η Εκκλησία δεν «φοβάται» την αποκοπή της από την Πολιτεία.

Στο μεταξύ κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.ΥΔ.Α.Π κ. Ιωάννη Μπενίση και το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη, τους οποίους ευχαρίστησαν για την αποδοχή του αιτήματος της να συμπεριληφθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της Ε.ΥΔ.Α.Π. 124 Φιλανθρωπικές Δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις