ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Όταν ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «υιοθέτησε» την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Όταν ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «υιοθέτησε» την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Λιλιπούτειοι εν δυνάμει πιανίστες, μικροί μουσικοί κρατούν με τα δακτυλάκια τους το βιολί, κάνουν μαθήματα μουσικής ανάγνωσης και λύνουν μουσικές ασκήσεις.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Όλοι τους είναι μέλη της «Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας» που έχει υιοθετήσει από το 2013, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η διευθύντρια της Συμφωνικής Ορχήστρας και μαέστρος κ. Νίνα Πατρικίδου μιλά στο Newsbomb.gr για την αγάπη που δείχνουν νέοι για την κλασική μουσική αλλά και εκφράζει το παράπονό της για το γεγονός ότι η πολιτεία που γυρίζει την πλάτη στην μουσική παιδεία.

21122013 simfoniki 7 650x399

Η κ. Πατρικίδου ίδρυσε την «Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα» το 1993 με στόχο, όπως λέει, να φέρει πιο κοντά στους νέους την κλασσική μουσική και να τους παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών και μάλιστα δωρεάν.

Όπως επισημαίνει στο Newsbomb.gr αυτό το έχει καταφέρει καθώς εκτός από τις συναυλίες που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, οι νέοι που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, συνεχίζουν σε Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού.

PNSO OMAD 11

«Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μουσικά ταλέντα. Πάντα υπήρχε πρόβλημα στο να μάθει κάποιος έντεχνη και κλασική μουσική. Το επίσημο κράτος δεν νοιάζεται. Έχουμε πολύ καλούς μουσικούς δασκάλους και ταλαντούχα παιδιά... Η κρίση στην κλασική μουσική δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο. Υπήρχε πάντα το να μάθει κάποιος ένα μουσικό όργανο σε υψηλό επίπεδο και να ασχοληθεί σοβαρά με την ορχηστρική και συμφωνική μουσική», λέει χαρακτηριστικά η κ. Πατρικίδου.

Τα παιδιά στην Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι περίπου εξήντα. Και το ανώτατο όριο ηλικίας τους είναι περίπου 22 με 23 ετών, χωρίς να υπάρχει ελάχιστο για την εισαγωγή τους στην Συμφωνική Ορχήστρα.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας είναι ευρύτατο, από κλασική συμφωνική μουσική, μέχρι μπαρόκ, ρομαντικό, έντεχνο αλλά και επιτυχίες του κινηματογράφου.

PNSO OMAD 10

Η κ. Πατρικίδου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος, όπως λέει, όχι μόνο υιοθέτησε την «Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα», αλλά όπως λέει χαρακτηριστικά αλλά αγκάλιασε με προσωπικό ενδιαφέρον και αγάπη τα παιδιά που είναι μέλη της και αγαπούν την κλασική μουσική.

Το ραντεβού με την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Στις 30 Ιουνίου η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα μας δίνει ραντεβού στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα. Τα παιδιά υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Νίνας Πατρικίδου θα ερμηνεύσουν, μεταξύ άλλων, τη Συμφωνία Νο.5 του Τσαϊκόφσκι.

Στις 4 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα θα δώσει συναυλία στην Αμαλιάδα, λίγες μέρες αργότερα, στις 9 του ιδίου μήνα στο Θέατρο Πέτρας και τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις