ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος για την δήλωση Τσιάρτα: Μου άρεσαν τα όσα είπε αυτό το παλικάρι

Ιερώνυμος για την δήλωση Τσιάρτα: Μου άρεσαν τα όσα είπε αυτό το παλικάρι

Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος.

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε απάντηση ερώτησης που δέχθηκε για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και ποια θα είναι η αντίδραση της Εκκλησίας αν ψηφιστεί όπως έχει.

Επισήμανε πως η Εκκλησία έχει τη θέση της και δεν μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή» προσέθεσε.

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε αναφορά στα όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας, λέγοντας: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, δήλωσε πως η Διάσκεψη αφορά την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς, τόνισε, «ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη μάχη γι' αυτά τα δικαιώματα, στις συνεννοήσεις που έχουμε να κάνουμε με τις άλλες Εκκλησίες και στην ευχή που έχουμε δώσει και οι δύο να έρθουν όλοι οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών και των ορθόδοξων, αλλά και των άλλων Εκκλησιών, και μουφτήδες και ραβίνοι, και από την Καθολική Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως είπε, στη Διάσκεψη έχει υποσχεθεί να παραστεί, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, και προσέθεσε ότι τον ενημέρωσε για όσους θα παραστούν.

Σε ερώτηση αν συνομίλησαν για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά την ταυτότητα φύλου, απάντησε: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Τσιάρτας: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις