ΕΘΝΙΚΑ

Σάλος με τις δύο τουρκικές σημαίες στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν (video+photos)

Σάλος με τις δύο τουρκικές σημαίες στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν (video+photos)

Ελαφρά τη καρδία αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τα ζητήματα εθνικής σημασίας.

Και πώς όχι όταν στο σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, με φόντο δύο τουρκικές σημαίες, πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ υποστήριξαν πως ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο Τούρκος πρόεδρος το… συνηθίζει και ως πρόεδρος κράτους δεν είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει τη σημαία της χώρας καταγωγής του πρωθυπουργού που υποδέχεται.

«Τα ίδια κάνει με όλους», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ωστόσο μπορεί να επιβεβαιώνονται από τις φωτογραφίες καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη στις συναντήσεις του ακόμα και με την Άνγκελα Μέρκελ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ωστόσο σίγουρα η απάντηση αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τον ελληνικό λαό…

tsipras erdogan2

Και αυτό γιατί οι δύο τουρκικές σημαίες απασχόλησαν πιο πολύ, ακόμα και από την ουσία της συνάντησης των δύο ηγετών, αφού πολλοί ήταν οι Έλληνες που ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη εικόνα, αλλά και από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να ποζάρει μπροστά από τις δύο τουρκικές σημαίες, χωρίς να απαιτήσει την τοποθέτηση μιας ελληνικής.

«Είστε άδικοι, υπάρχει ελληνική σημαία σε μέγεθος… μπρελόκ στο τραπεζάκι», σχολίασαν καυστικά οι χρήστες του διαδικτύου, επικρίνοντας την ελληνική διπλωματική αποστολή, καθώς όπως επιβάλλουν οι κανόνες Εθιμοτυπίας, είθισται να υπάρχουν δύο σημαίες στις περιπτώσεις που συναντάται αρχηγός κράτους (όπως είναι ο κ. Ερντογάν) με πρωθυπουργό (εν προκειμένω τον κ. Τσίπρα).

Διπλωματικές πηγές υπογράμμιζαν μάλιστα ότι οι Τούρκοι βάζουν πάντα δύο τουρκικές σημαίες όταν ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται κάποιον ξένο ηγέτη σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται ο «Σουλτάνος» (τόσο εντός και εκτός Τουρκίας), ενώ «καλύφθηκαν» από την παρουσία της ελληνικής σημαίας πάνω στο τραπεζάκι…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συνάντηση Ερντογάν-Τσίπρα έγινε σε ξενοδοχείο του προέδρου της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις