ΕΘΝΙΚΑ

Πάνδημο μνημόσυνο στα Καλάβρυτα για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας πριν από 73 χρόνια (pics)

Πάνδημο μνημόσυνο στα Καλάβρυτα για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας πριν από 73 χρόνια (pics)

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για το καλαβρυτινό ολοκαύτωμα με την τέλεση πάνδημου μνημόσυνου για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας πριν από 73 χρόνια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και τη Νέα Δημοκρατία ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης. Παρόντες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Σ.τ.Ε Νικόλαος Σακελλαρίου, βουλευτές του νομού, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με πομπή κατευθύνθηκαν στον τόπο της θυσίας όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο των πεσόντων από το δήμαρχο της μαρτυρικής πόλης Γιώργο Λαζουρά, παρά την προσωπική τραγωδία που βιώνει μετά τη χθεσινή απώλεια της αδελφής του. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο μήνυμα που εκπέμπεται κατά του φασισμού από τα Καλάβρυτα. «Το μήνυμα της ειρήνης και της μάχης κατά του φασισμού από εδώ στα Καλάβρυτα μεταφέρεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα των επανορθώσεων ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει εμπράκτως τις προσπάθειες των μαρτυρικών πόλεων σε αυτή τη διεκδίκηση, τονίζοντας «εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό τον αγώνα που γίνεται».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στην επικαιρότητα και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε μεταξύ άλλων: «Πριν πέσει από την εξουσία, ο κ. Τσίπρας, ζητάει χέρι από τη Χρυσή Αυγή; Στο παρελθόν και ο Αντώνης Σαμαράς, είχε τον Τάσο Μπαλτάκο, για να 'ψαρεύει' στα νερά της Χρυσής Αυγής».

Αναφερόμενη στην σημερινή ημέρα η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «το Ολοκαύτωμα μας υπενθυμίζει το διαρκές χρέος μας απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, καθώς επίσης ότι το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων δεν μπορεί με τίποτα να παραγραφεί».

Σχετικές ειδήσεις