ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Μην αγγίξετε «διαφιλονικούμενα» νησιά στο Αιγαίο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Μην αγγίξετε «διαφιλονικούμενα» νησιά στο Αιγαίο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Οι Τούρκοι επαναφέρουν τη στρατηγική των «γκρίζων ζωνών» στο Αρχιπέλαγος - Προειδοποιούν την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων σε μικρά νησιά του Αιγαίου

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια άνευ προηγούμενου ανακοίνωση προειδοποιεί τις ελληνικές αρχές να μην προχωρήσουν σε κατασκευή έργων για την κατοίκιση μικρών νησιών στο Αιγαίο.

Μάλιστα η ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά έγινε την ώρα που διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Γενεύη για το Κυπριακό.

Το σχέδιο για την κατασκευή έργων για την κατοίκιση μικρών νησιών στο είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Επικαλούμενη το γεγονός ότι ο κ. Σαντορινιός δεν κατονομάζει τα 28 νησιά όπου σχεδιάζονται έργα, η Άγκυρα επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών.

Επίσης διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών να καθιστούν σαφές πως το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Σχετικές ειδήσεις