ΕΘΝΙΚΑ

«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Προειδοποιούν ανοιχτά την Ελλάδα με… δυστύχημα!

«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Προειδοποιούν ανοιχτά την Ελλάδα με… δυστύχημα!

Ειδήσεις | Τουρκία: Πρόκληση Τσαβούσογλου - Προειδοποιεί την Ελλάδα με ανεπιθύμητο δυστύχημα και βάλλει εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας: «Να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του» - Βρώμικα παιχνίδια πολέμου, ψευτοτσαμπουκάδες και παλληκαρισμοί με φόντο το Αιγαίο

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την Άγκυρα να εξακολουθεί ένα πολυμέτωπο παιχνίδι πρόκλησης με φόντο το Αιγαίο και την πολιτική ηγεσία της να βγάζει και... γλώσσα εναντίον της Ελλάδας, εγείροντας διαρκώς θέμα «γκρίζων ζωνών» σε ό,τι αφορά τα νησιά μας και αμφισβητώντας ό,τι αφορά στην εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα χθες, Τετάρτη (01/02/2017) σημειώθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) συνολικά 138 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από έξι τουρκικά αεροσκάφη, τόσο στο βορειοανατολικό όσο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το Newsbomb.gr, μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, οι Τούρκοι επιμένουν να στήσουν με κάθε τρόπο ένα νέο θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική πλευρά των Βαλκανίων, με ψευτοτσαμπουκάδες και «παλληκαρισμούς» που δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις διμερείς σχέσεις και τη διπλωματία και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα πάντα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο Τούρκος βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter χαρακτηριστικά: «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα, είχε μεταβεί στα Ίμια με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το θερμό επεισόδιο του 1996.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 απάντησε ως εξής: «Πρόκειται για συνήθη επίσκεψη. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν, είτε κατά την περίοδο απόδοσης τιμών προς τους τρεις αξιωματικούς, είτε στο πλαίσιο κάποιας άλλης επίσκεψης σε ελληνικά νησιά. Είναι υποχρέωση κάθε υπουργού Εθνικής Άμυνας να είναι εκεί. Δεν θα ρωτήσω κανένα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Όμως, σα να μην έφταναν οι υπερπτήσεις και το «παραλήρημα» του ισλαμιστή βουλευτή, η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία να κουνήσει αυστηρά και το δάχτυλο στην κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου στις δύο ελληνικές βραχονησίδες και μάλιστα διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε χαρακτηριστικά τον κ. Καμμένο «να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του», σχολιάζοντας την παρουσία του στα Ίμια.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Ο (Έλληνας) υπουργός Άμυνας να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια να δείξει πως είναι και... υπεράνω και πως η πολιτική που ασκεί κινείται στο πνεύμα του διαλόγου, είπε: «Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι’, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο προκλητικό τόνο είχε μιλήσει την Τετάρτη (01/02/2017) και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ, λέγοντας: «Η Ελλάδα -όπως στα Ίμια -προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες. Η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις