ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης: Ελπίζω οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές

Προκαλεί ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης: Ελπίζω οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές

Ειδήσεις | Τουρκία: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η τουρκική προκλητικότητα, με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, να απαντά στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και να υποστηρίζει ότι «η Τουρκία έχει τη δύναμη, τη δυνατότητα και τη στρατηγική να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Κουρτουλμούς ρωτήθηκε αν το τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε τη δήλωση του κ. Καμμένου, «ας έρθουν στα Ίμια να δούμε πώς θα φύγουν».

Απάντησε ο κ. Κουρτουλμούς: «Υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και ο Έλληνας υπουργός Άμυναςεξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις. Ελπίζω ότι δεν είναι επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν εξυπηρετούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη διασφάλιση ειρήνης στο Αιγαίο».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Τα Ίμια για την Τουρκία έχουν ένα συμβολικό νόημα. Με αυτή την έννοια η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και την δυνατότητα και τη στρατηγική για να προστατεύσει κάθε δικαίωμά της και δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου».

Σχετικές ειδήσεις