ΕΘΝΙΚΑ

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Τουρκική κορβέτα στη νησίδα Ζουράφα

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Τουρκική κορβέτα στη νησίδα Ζουράφα

Τουρκικές προκλήσεις: Με μια προκλητική ενέργεια που συνιστά άμεση αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα, φτάνοντας πολύ κοντά στη νησίδα Ζουράφα το μεσημέρι της Τετάρτης (31/05/2017), όπως έγινε σήμερα γνωστό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, επί τόπου έσπευσε η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ωστόσο, ο Τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε να αποχωρήσει. Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο τούρκος κυβερνήτης μ΄ έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό άλλαξε ξαφνικά πορεία περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από τη πλώρη του ελληνικού πολεμικού.

Η σύγκρουση που θα ήταν σφοδρή και με απροσδιόριστο αποτέλεσμα αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία του κυβερνήτη και του πληρώματος της φρεγάτας.

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, η Άγκυρα επιμένει στο παιχνίδι των ψευτοτσαμπουκάδων, επιχειρώντας τη δημιουργία ενός νέου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, στο πρότυπο των όσων είχαν σημειωθεί στα Ίμια στις αρχές του 1996.

Για τη στάση αυτή και την απαράδεκτη προκλητικότητα των Τούρκων, άλλωστε, το Newsbomb.gr έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου, μέσα από εκτενή και αλλεπάλληλα ρεπορτάζ.

Σχετικές ειδήσεις