ΕΘΝΙΚΑ

Σκόπια: Η ανθελληνική προπαγάνδα και η κλοπή της ιστορίας και των συμβόλων

Σκόπια: Η ανθελληνική προπαγάνδα και η κλοπή της ιστορίας και των συμβόλων

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι Σκοπιανοί έπλασαν έναν άριστο προπαγανδιστικό μύθο.

Πώς οι Σλάβοι γαλούχησαν τρεις γενιές που πίστεψαν πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δημιούργησαν μία εθνότητα, κλέπτοντας την ιστορική ονομασία της Μακεδονίας, ενώ με αλυτρωτικές βλέψεις για δήθεν ομοεθνείς τους στο Αιγαίο, αναβίωσαν ένα παλαιό όνειρο των Σλάβων… ποιο ήταν αυτό; Να εξέλθουν στη θάλασσα, δηλαδή στο Αιγαίο.

Ως προς την τεχνική των προπαγανδιστικών μηνυμάτων, οι Σκοπιανοί κάνουν χρήση γεωγραφικών χαρτών, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ενιαία κατά τη γνώμη τους Μακεδονία, η οποία φτάνει μέχρι τη Λάρισα και τη Χαλκιδική.

Δεν διστάζουν μάλιστα να κλέψουν και ιερά σύμβολα, όπως τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ καπηλεύονται την ελληνική ιστορία και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με τον τρόπο αυτό γαλούχησαν προπαγανδιστικά τρεις γενιές στη χώρα τους, οι οποίες πίστεψαν ότι είναι Μακεδόνες και μάλιστα απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρόλο που ήρθαν 1.000 χρόνια μετά στην περιοχή. Αυτό, για τους Σκοπιανούς υπήρξε λεπτομέρεια, που επενδύθηκε με νεοτεριστικές απόψεις φυλετικής εξέλιξης των κατοίκων της περιοχής.

Έπεισαν μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή κοινότητα για τις απόψεις τους, κάτι για το οποίο ενδεχομένως να έχει μερίδιο ευθύνης και η Ελλάδα, που το «επέτρεπε».

Επίσης, ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων περιλαμβάνει προπαγανδιστικά στοιχεία… δείτε τι λέει:

«Σήμερα πάνω από τη Μακεδονία γεννιέται ο καινούριος ήλιος της ελευθερίας
Οι Μακεδόνες μάχονται για τα δικαιώματά τους
Η σημαία κυματίζει από τη αρχή στη Δημοκρατία του Κρούσεβο του Γκότσε Ντεοσέλβ, Πίτου Γκούλι, Ντάμε Γκρούεφ και Σαντάσκι
Τα μακεδονικά βουνά λένε νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις: Μακεδονία ελεύθερη, ελεύθερα θα ζει.»

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star:

Σχετικές ειδήσεις