ΕΘΝΙΚΑ

Στη Βιέννη ο Νίκος Κοτζιάς - Σήμερα (13/2) η κρίσιμη συνάντηση με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ

Στη Βιέννη ο Νίκος Κοτζιάς - Σήμερα (13/2) η κρίσιμη συνάντηση με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει σήμερα Τρίτη (13/2) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από κοινού με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει, ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο κ. Νίμιτς.

Ο Νίκος Κοτζιάς, πριν από τη συνάντησή του με τον Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αυστριακή πρωτεύουσα με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοτζιάς επανέλαβε τις πάγιες και σαφείς θέσεις της ελληνικής πλευράς τονίζοντας για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές αναφορικά με το σύνταγμα της γειτονικής χώρας και τα ζητήματα αλυτρωτισμού.

Να σημειωθεί ότι οι αιφνιδιαστικές συναντήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα και ενδεχομένως οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Σκοπιανό

Σχετικές ειδήσεις