ΕΘΝΙΚΑ

Ίμια ΤΩΡΑ: Μόνο τουρκικά πλοία κοντά στις βραχονησίδες - Δείτε χάρτες σε πραγματικό χρόνο

Ίμια ΤΩΡΑ: Μόνο τουρκικά πλοία κοντά στις βραχονησίδες - Δείτε χάρτες σε πραγματικό χρόνο

Ίμια | Ειδήσεις: Το «βιολί» τους συνεχίζουν οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, καθώς σκάφη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εξακολουθούν να «αλωνίζουν» εδώ και αρκετές ώρες ανενόχλητα στην περιοχή και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τις δύο βραχονησίδες.

«ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω στους χάρτες που περιλαμβάνονται στην gallery του Newsbomb.gr, στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πλοίο, παρά μόνο δύο τουρκικά σκάφη, γεγονός που εγείρει εύλογες απορίες σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και πως εν τέλει αντιδρά η ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος:

  • Το TCSG – 87 και
  • το TCSG GUVEN
imia tourkika skafi

Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα στοιχείο ακόμη πιο ανησυχητικό: το ένα από τα δύο σκάφη, το TCSG – 87, από τις 3 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής και για περισσότερες από τέσσερις ώρες (περίπου μέχρι τις 07:00 το πρωί), προέβαινε σε συνεχή παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, διαπλέοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Ιμίων και της Καλολίμνου.

Δείτε τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους TCSG -87 το τελευταίο εικοσιτετράωρο

imia 2

Δείτε τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους TCSG GUVEN το τελευταίο εικοσιετράωρο

imia 3

Από τους παραπάνω χάρτες, γίνεται αντιληπτό ότι η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες παρατεταμένης κρίσης στο Αιγαίο, με φόντο τα Ίμια, στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν η τουρκική ακταιωρός «Umut» εμβόλισε το σκάφος «090» του Λιμενικού Σώματος πολύ κοντά στις δύο βραχονησίδες.

Εύλογα, επομένως, αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν οι Τούρκοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι να μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να μην υπάρχει έστω ένα πολεμικό σκάφος απο ελληνικής πλευράς στην περιοχή;

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα Ίμια

Σχετικές ειδήσεις