ΕΘΝΙΚΑ

Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Τραβάνε την υπόθεση στα άκρα οι Τούρκοι - Δεν τους αφήνουν ελεύθερους

Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Τραβάνε την υπόθεση στα άκρα οι Τούρκοι - Δεν τους αφήνουν ελεύθερους

Δεν αφήνουν ελεύθερους τους δυο Έλληνες στρατιώτες - Συνεχίζει το σόου και τον πόλεμο νεύρων ο Ερντογάν - Όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών, από το πρωί έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης κράτησής τους - Παρόλα αυτά οι Τούρκοι φαίνεται πώς ανέβαλαν όχι μόνο τη δίκη επί της ουσίας, αλλά και την ένσταση των δικηγόρων συνεχίζοντας την διαδικασία της προφυλάκισης των Ελλήνων - Οι Τουρκικές Αρχές επέτρεψαν νωρίτερα στους συγγενείς των στρατιωτικών να τους δουν για λίγα λεπτά - Κρας τεστ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η εξέλιξη της υπόθεσης.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας (05/03/2018), στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

sygenis

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το θέμα

Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν οι Τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση θα διερευνήσουν το κατηγορητήριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έχουν εντοπιστεί φωτογραφίες τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν υποψίες ότι πρόκειται για κατασκόπους.

Το σενάριο του τρόμου που θα καθορίσει τις εξελίξεις

Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Άγκυρα για τους δύο στρατιωτικούς. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, έχει επικοινωνήσει δύο φορές με τον Τούρκο ομόλογό του τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με πληροφορίες, του έχει μεταφέρει το μήνυμα ότι οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος και δεν είχαν κακή πρόθεση.

Το κακό σενάριο είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Άγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.

Μάλιστα, πάνω σε αυτό το σενάριο ήρθε και η πληροφορία ότι ο επικεφαλής της MIT, Χακάν Φιντάν, ανήρτησε την Κυριακή (04/03) μήνυμα που έλεγε ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα που στο ελληνικό Πεντάγωνο εκτιμούσαν ότι δεν αναφέρει την επίσημη θέση του Φιντάν.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι πόκερ που παίζεται είναι ιδιαίτερα σκληρό και απαιτητικό και δυστυχώς τον άσο στο μανίκι του τον έχει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Αν ο Σουλτάνος αποφασίσει να τραβήξει την υπόθεση και να πιέσει την ελληνική πλευρά, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει ευνοϊκή εξέλιξη και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα μείνουν στην Τουρκία για άγνωστο χρονικό διάστημα και με πιθανή μια κατηγορία περί κατασκοπείας.

Αυτή είναι η Ελληνίδα που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των δύο στρατιωτικών – Γνωρίζει τα πάντα

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F με πολιτικά ρούχα

Η Milliyet ανέφερε ότι οι Έλληνες στρατιώτες κρατούνται στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F, στην Αδριανούπολη.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην άκρη του ποταμού Έβρου, στάλθηκαν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F όπου είναι και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε ένα κελί και τοποθετήθηκαν εκεί μόνο οι δύο στρατιωτικοί.

«Όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές τους φόρμες, αρμόδιοι του προξενείου έδωσαν στην διοίκηση των φυλακών πολιτικά ρούχα. Αυτά τα ρούχα παραδόθηκαν στους στρατιωτικούς».

Πηγή φωτογραφίας: Sabah

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Το ανατριχιαστικό μήνυμα του στρατηγού Ζιαζιά για τους συλληφθέντες στρατιωτικούς

Όργιο παιδεραστίας στο Αγρίνιο: «Έβαλε το γιο μου να ξυρίσει τα γεννητικά του όργανα και ...»

Ανείπωτη τραγωδία στον Έβρο: Σοκάρει ο λόγος που οδήγησε τον 20χρονο στρατιώτη στην αυτοκτονία

Σχετικές ειδήσεις