ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: «Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας»

Πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: «Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας»

Νέα πρόκληση από Τουρκία - Τα «βάζει» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο- Τον καλεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο - Απίστευτη πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών - Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ζητάει τη σύλληψη στην Αθήνα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση καύσης της τουρκικής σημαίας

Νέες τουρκικές προκλήσεις έρχονται να πυροδοτήσουν το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το διπλωματικό θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανόπουλης μετά τη σύλληψή τους στον Έβρο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σήμερα, Τετάρτη (07/03/2018) σε δύο ανακοινώσεις - «φωτιά». Αφού αρχικά ζήτησε τη σύλληψη Ελλήνων που έκαψαν τουρκική σημαία, στη συνέχεια επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην προκλητική ανακοίνωση η Άγκυρα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Nα σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι ενοχμούνται σφόδρα από τις συνεχείς δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Παυλόπουλος: Η Τουρκία έχει χρέος να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο

neotourkia

«Να συλληφθούν Έλληνες που έκαψαν την τουρκική σημαία»

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προηγηθεί ακόμα μια ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδίκαζε το κάψιμο της σημαίας σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου. Παράλληλα, ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

neotourkia2

«Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.

Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις