ΕΘΝΙΚΑ

Απορρίφθηκε η ένσταση: Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Απορρίφθηκε η ένσταση: Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Παραμένουν υπό κράτηση μέχρι νεοτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισής τους στις Φυλακές Αδριανούπολης

Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (27/03) οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα haberturk, οι δικαστές εκτίμησαν ότι υπάρχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι έχουν διαπράξει αδίκημα. Όπως αναφέρει μάλιστα oι δικαστικές Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι.

haber

Παράλληλα, στην Αδριανούπολη αναμένεται να βρεθούν και πάλι την Παρασκευή (30/03), οι γονείς των δύο στρατιωτικών, προκειμένου να τους συναντήσουν.

Συναγερμός στην Τουρκία: «Ανακατάληψη των Ιμίων από Έλληνες κομάντος»

Την ίδια στιγμή, τεράστια δημοσιότητα έλαβε στα τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση «Πυρπολητής» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, το NTV διέκοψε το πρόγραμμά του και μετέδωσε με έκτακτο δελτίο την είδηση της άσκησης, παρουσιάζοντάς την ως άσκηση «ανακατάληψης των Ιμίων».

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε χθες, βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας.

tourkikia mme

H άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα (μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.), του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και των Ειδικών Δυνάμεων (Ε.Δ.).

Η επιλογή της τοποθεσίας του σεναρίου της άσκησης, δηλαδή τα Δωδεκάνησα, σε απόσταση αρκετών ωρών από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και μακριά από τις κύριες πτέρυγες μάχης της Π.Α. είχε ως σκοπό ακριβώς να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ταχύτητα των Ε.Δ.

Σχετικές ειδήσεις