ΕΘΝΙΚΑ

Εξοργιστικός ο Γιλντιρίμ: Έλληνες μην ξεχνάτε το 1922

Εξοργιστικός ο Γιλντιρίμ: Έλληνες μην ξεχνάτε το 1922

Λίγες ώρες μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία, τη «σκυτάλη» των εμπρηστικών δηλώσεων πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του στα παράλια της Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922», δήλωσε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ελλάδα.

«Απευθύνομαι κυρίως σε όλους εκείνους που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που δίνει η Τουρκία ενάντια στην τρομοκρατία πέρα από τα σύνορα της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου» είπε και τόνισε πως «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη όσων είχαν κάνει και παλιότερα ανώφελα όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα σκύψει το κεφάλι και θα πει ‘σας ευχαριστούμε’, υποβοηθώντας έτσι τα όνειρα εκείνων με τη φιλόδοξη εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή: Hurriyet

Σχετικές ειδήσεις