ΕΘΝΙΚΑ

Αποκλειστικό: Εκτάκτως στη Βάση Υποβρυχίων όλοι οι Έλληνες κυβερνήτες

Αποκλειστικό: Εκτάκτως στη Βάση Υποβρυχίων όλοι οι Έλληνες κυβερνήτες

Όπως είναι γνωστό, το σύνολο σχεδόν του στρατεύματος, αλλά και των δυνάμεων Εθνοφυλακής έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, πριν λίγες ώρες εκλήθησαν όλοι οι κυβερνήτες των υποβρυχίων μας προς ενημέρωση στη βάση τους, από όπου έλαβαν εντολή «να βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ενημερώσεις έχουν γίνει και σε άλλους «νευραλγικούς» κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η Δύναμη «Δέλτα».

Άλλωστε, ήδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα σημαντικός αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς έχει λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να προωθηθεί σε μονάδες εκστρατείας, ενώ δίπλα σε όλους αυτούς πρόκειται σύντομα να προστεθούν σύντομα ακόμη 7.000 άνδρες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ικαρία, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας του νησιού και του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά 3.500 άνδρες, οι οποίοι θα ενταχθούν στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ - σύμφωνα με το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να μετατραπεί σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους -, ενώ άλλοι 3.500, μόνιμοι αλλά και στρατεύσιμοι, πρόκειται να τοποθετηθούν στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης:

Μπαχτσελί: «Υστερικός ο Καμμένος – Μας τρίζουν τα δόντια, θα τα ξεριζώσουμε»

«Θερμό» επεισόδιο στη Ρω: Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου - Άνοιξε πυρ η ελληνική φρουρά

Σχετικές ειδήσεις