ΕΘΝΙΚΑ

Σύμβουλος Ερντογάν: Μαζέψαμε όλες τις σημαίες από τις βραχονησίδες – Στείλαμε βίντεο στην Αθήνα

Σύμβουλος Ερντογάν: Μαζέψαμε όλες τις σημαίες από τις βραχονησίδες – Στείλαμε βίντεο στην Αθήνα

Νέες τουρκικές προκλήσεις – Παραλήρημα από σύμβουλο του Ερντογάν: «Ντροπιαστικός ένας πόλεμος με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν να χτυπάμε μωρό» - Υποστηρίζει ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες, ενώ μάλιστα έστειλαν και σχετικό βίντεο στις Ελληνικές Αρχές

Ο κυριότερος εκφραστής της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας, απέναντι στην Ελλάδα, Γιγκίτ Μπουλούτ, «χτύπησε» και πάλι, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη υποστήριξε οι Τούρκοι κομάντος δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ» όλες τις σημαίες από τις «αμφισβητούμενες βραχονησίδες».

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι η επιχείρηση των Τούρκων καταγράφηκε και σε βίντεο «το οποίο στη συνέχεια στείλαμε στην ελληνική κυβέρνηση».

Ωστόσο, οι προκλήσεις από το σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Γιγκίτ Μπουλούτ υποστήριξε ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα θα ήταν ντροπιαστικός για τη χώρα του.

Θα ήταν, λέει σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό παιδί στην κούνια, αν αναλογιστεί κανείς της ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας.

«Αντι – ισλαμιστές οι Έλληνες υπουργοί»

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που έφερε στη δημοσιότητα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου Ερντογάν, ο Μπουλούτ κατηγόρησε Έλληνες υπουργούς ότι είναι «αντι-ισλαμιστές και αντι-Τούρκοι».

Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποκάλυψη «βόμβα» για τα αίτια της πτώσης του Mirage – Έγγραφο – ντοκουμέντο

Σχετικές ειδήσεις