ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Προκαλεί ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας, τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, την Πέμπτη.

Μιλώντας στους στρατηγούς, μετά την τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσε πως «από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Η Τουρκία θα είναι εγγύηση για αυτό».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνέχισε, «προστατεύουν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού μας, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες και δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου῾ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες».

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις