ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Μένη Κουμανταρέα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Μένη Κουμανταρέα

Το τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα είπαν το μεσημέρι της Τρίτης (09/12/2014) τόσο φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα, όσο κα απλός κόσμος.

Η κηδεία τελέστηκε από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς οδύνης, ενώ το "παρών" έδωσε πλήθος πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ποιητής Δημήτρης Καλοκύρης, ο οποίος ανακοίνωσε τη θέσπιση βραβείου «Μένης Κουμανταρέας» για τους ανερχόμενους ιστοριογράφους, ο συγγραφέας και λογοτεχνικό του τέκνο Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας Θάνος Φωσκαρίνης και η προσωπική του φίλη Χλόη.

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο

Η τελευταία σελίδα της ζωής του συγγραφέα βάφτηκε με αίμα, αφού ο Μένης Κουμανταρέας τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της οδού Ζακύνθου.

Όπως προκύπτει από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν στη σορό του συγγραφέα οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Χριστίνα Τσάκωνα, ο Μένης Κουμανταρέας είχε στραγγαλιστεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο δράστης πριν στραγγαλίσει τον συγγραφέα, του είχε προκαλέσει βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί η άκρη του νήματος στη δολοφονία του συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις