ΕΛΛΑΔΑ

Το Norman Atlantic ήταν ακατάλληλο να ταξιδέψει

Το Norman Atlantic ήταν ακατάλληλο να ταξιδέψει

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα που είχε εξετάσει το πλοίο, το οχηματαγωγό, δεν είχε κριθεί κατάλληλο για να ταξιδέψει.

Το Λιμεναρχείο Πατρών είχε εκδώσει συστάσεις δυσλειτουργίας για την ασφάλεια του «NormanAtlantic»

Συστάσεις για πλήθος προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο οχηματαγωγό Norman Atlantic περιλαμβάνονται σε πιστοποιητικό που είχε εκδώσει το Λιμεναρχείο της Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Οι λιμενικές αρχές είχαν δώσει προθεσμία δεκαπέντε ημερών στην πλοιοκτήτρια εταιρεία να διορθώσει τα προβλήματα.

Ειδικότερα, στις δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται προβλήματα σε φωτεινές ενδείξεις συναγερμού, σε θύρα στεγανοποίησης, σε συστήματα διάσωσης, καθώς και στη στεγανότητα του πλοίου.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης, περί προβλήματος και παρατηρήσεων εγγράφου από το λιμεναρχείο Πάτρας στο συγκεκριμένο πλοίο, ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ ανέφερε ότι το «Νorman Αtlantic» είχε όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στα συστήματα ασφαλείας και συναγερμού του πλοίου.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα LaRepubblica, έξι φορές εντοπίστηκαν προβλήματα τα οποία όπως επισημαίνει το δημοσίευμα «θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια των επιβαινόντων».

Σύμφωνα με μία από τις επιθεωρήσεις το πρόβλημα δεν ήταν τόσο σοβαρό ώστε να απαγορευτεί ο απόπλους. Όπως επισημαίνεται πρόκειται για ένα πλοίο που ναυπηγήθηκε πριν πέντε χρόνια και είχε ελεγχθεί από το Rina, το Ιταλικό Νηολόγιο, με θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο Ιταλός βουλευτής, Μάουρο Πίλι, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα πως είχε καταγγείλει στην ιταλική Βουλή πως τα πλοία πραγματοποιούν τόσο συχνά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να παραλείπονται οι βλάβες.

«Το σημερινό ατύχημα είναι αποτέλεσμα μίας κατάπτυστης λειτουργίας πλοίων που χρησιμοποιούνται από και προς την Ελλάδα και τη Σαρδηνία», ανέφερε ο βουλευτής.

«Τους περασμένους μήνες παρουσίασα στην ιταλική Βουλή μία λεπτομερή καταγγελία σχετικά με τα εμπορικά πλοία που πλέουν ανάμεσα στη Σαρδηνία και τα Βαλκάνια. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο», επισήμανε ο Πίλι.

1
2

Σχετικές ειδήσεις