ΕΛΛΑΔΑ

Τα προφητικά λόγια του 47χρονου αρχιφύλακα - Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του

Τα προφητικά λόγια του 47χρονου αρχιφύλακα - Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του

H μαφιόζικη εκτέλεση του Αρχιφύλακα στη Στυλίδα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα.

Παγωμάρα επικρατεί στις φυλακές Δομοκού, όπου εκτελούσε χρέη Αρχιφύλακα ο άτυχος 47χρονος που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα (21/02) από δυο άγνωστους άνδρες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών δεν ήθελαν να επιστρέψουν σήμερα στη δουλειά τους σύμφωνα με το lamiareport.gr, με τους συγγενείς τους να τους συμβουλεύουν, «καλύτερα να παραιτηθείτε και να μείνετε χωρίς δουλειά, παρά να σας χάσουμε... »

Τι έλεγε ο ίδιος πριν τη δολοφονία

Ο 47χρονος Αρχιφύλακας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα με τους κρατούμενους στο Δομοκό που έχουν συλληφθεί για τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ ο ίδιος ήταν αντίθετος με την μετατροπή των φυλακών σε τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

Μπορεί από τις φυλακές Δομοκού να έχουν περάσει πολλά βαριά ονόματα που έχουν συνδεθεί με την τρομοκρατία, ωστόσο ο έμπειρος Αρχιφύλακας φρόντιζε λύνει τα προβλήματα με ηρεμία, να κρατά ισορροπίες και να είναι δίκαιος.

Σίγουρα όμως είχε δυσαρεστήσει κρατούμενους, οι οποίοι θα ήθελαν «ειδική μεταχείριση», αναφέρει το Lamiareport.

Οι πιο επικίνδυνοι και «απαιτητικοί» ήταν οι βαρυποινίτες των πτέρυγας των αλλοδαπών. Εκεί πάει το μυαλό πολλών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, καθώς επίσης και τον άγραφο νόμο στον κόσμο του σκοτεινού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το lamiareport ο άτυχος 47χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, χωρίς να έχει ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος Αρχιφύλακας.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Άφαντοι παραμένουν οι δολοφόνοι του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, με τις Αρχές να κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, αλλά και τις τηλεφωνικές κλήσεις του 47χρονου αρχιφύλακα εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας.

Το χρονικό της επίθεσης

Καρτέρι θανάτου είχαν στήσει οι δράστες έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα. Μόλις ο 47χρονος αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι του, κάθισε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπρος, οι αδίστακτοι δράστες άρχισαν να τον πυροβολούν ταυτόχρονα, «γαζώνοντας» κυριολεκτικά το θύμα!

Ο αρχιφύλακας δέχθηκε 20 σφαίρες από Καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν από το σημείο 18 κάλυκες από Καλάσνικοφ και 2 από πιστόλι εννέα χιλιοστών.

Οι δράστες περίμεναν το θύμα τους μέσα σε ένα μαύρου χρώματος αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat ή Toyota, με το οποίο και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, προς την Εθνική Οδό.

Με το άκουσμα των πυροβολισμών, βγήκε από το σπίτι η μητέρα του άτυχου άνδρα, η οποία στο θέμα του αιμόφυρτου γιου της άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο σημείο γείτονες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όταν πέρασε το αυτοκίνητο των δραστών από το δρόμο για να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ο ένας από τους επιβαίνοντες έσκυψε, για να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του.

Σχετικές ειδήσεις