ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι της Θράκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι της Θράκης

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή.

Οι Δήμοι Μύκης και Τοπείρου, τα Τενάγη, η Σαμοθράκη, οι Δήμοι Αρριανών, Μαρώνειας και Σαπών, όπου κινδύνευσαν κάτοικοι και ζώα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο πόδι οι Υπηρεσίες

"Σε σχέση με την ένταση των φαινομένων πιστεύω ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια" εξηγεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως μόνο στην Ξάνθη από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο το βράδυ έπεσαν 155 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο.

"Αντιλαμβάνεστε για τι ποσότητες νερού μιλάμε. Είναι το 30% της ετήσιας βροχόπτωσης. Την ίδια στιγμή στην ορεινή περιοχή είχαμε χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βόρειους ανέμους και το χιόνι συσσωρεύτηκε σε ορισμένα σημεία στα 4 και 6 μέτρα. Δεν μπορούσαν τα μηχανήματα να διορθώσουν το πρόβλημα και χρειάζονταν 3 και 4 μηχανήματα" προσθέτει ο κ. Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην Ξάνθη, τη Ροδόπη, την Καβάλα αλλά και το Νευροκόπι ενώ σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν στη Σαμοθράκη.

"Στη Δράμα την Τρίτη το βράδυ στην ορεινή περιοχή ελευθερώσαμε έναν βοσκό σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ που είχε εγκλωβιστεί. Αντιμετωπίστηκαν όλα τα φαινόμενα και είχαμε ένα τρομερό πρόβλημα με τις πτώσεις των δένδρων και δη πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ" επισημαίνει ο κ. Παυλίδης, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζεται ικανοποιημένος από τα ανακλαστικά των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Στρατό που συνέδραμε τις προσπάθειες τόσο για τον καθαρισμό των δρόμων όσο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Ήδη η Περιφέρεια έστειλε Γεωλόγους στη Σαμοθράκη και τη Θάσο να εξετάσουν τις ρωγμές και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ώστε να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις