ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος των ισχυρών ανέμων παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Στο έλεος των ισχυρών ανέμων παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Παγιδευμένο παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος» έξω από τη Κάσο καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το επιβατικό οχηματαγωγό έχει προσαράξει σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου από την Τετάρτη (25/03) όταν και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι.

Στο πλοίο βρίσκονται 227 επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το ρυμουλκό που είχε ξεκινήσει την Πέμπτη από τη Μύκονο προκειμένου να βοηθήσει στην πρόσδεση του πλοίου αναγκάστηκε λόγω των ανέμων να προσεγγίσει το βράδυ την Αστυπάλαια, όπου παραμένει μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να αναχωρήσει για Κάσο, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ο πλοίαρχος ενημέρωσε ότι το πλοίο είναι κολλημένο σε αμμώδη περιοχή και μόλις εξασθενήσουν οι άνεμοι θα επιχειρήσει να το αποκολλήσει.

Στο λιμάνι της Κάσου έφτασαν με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιθεωρητές και δύο δύτες που θα διενεργήσουν έλεγχο της κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Παράλληλα η εταιρεία ΛΑΝΕ στην οποία ανήκει το πλοίο, ανακοίνωσε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Κάσου και τα δρομολόγια του πλοίου από σήμερα Παρασκευή 27-3-2015 έως Δευτέρα 30-3-2015 το πρωί, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Σχετικές ειδήσεις