ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Κρίσιμες ώρες για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Ιωάννινα: Κρίσιμες ώρες για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το πεντάχρονο αγοράκι που ακρωτηριάστηκε παίζοντας σε παιδική χαρά στα Ιωάννινα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/4/2015), στο πάρκο Κουραμπά. Το παιδάκι έχασε τον αντίχειρα του χεριού και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα από τους γονείς του.

Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής. Οι γιατροί αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνουν λόγο για μία δύσκολη περίπτωση και θεωρούν ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα, καθώς θα κριθεί αν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο μικρός είχε ανέβει σε μία από τις ολοκαίνουριες τσουλήθρες για να απολαύσει το παιχνίδι του.Ανάμεσα στο ξύλο όμως που καθόταν και την λαμαρίνα της τσουλήθρας υπήρχε ένα κενό. Το δάχτυλό του μαγκώθηκε κι ακρωτηριάστηκε.

Στο Πάρκο επικράτησε πανικός και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ο χώρος του ατυχήματος απομονώθηκε πλήρως και στη συνέχεια η παιδική χαρά εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή (19/4/2015), συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα από χαρτί Α4, ότι απαγορεύεται η είσοδος.

Μέχρι στιγμής από το Δήμο Ιωαννιτών, δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά, ήταν έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και μάλιστα με προϋπολογισμό που έφτανε τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Στο έργο προβλέπονταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές. Προδιαγραφές που άλλωστε επιβάλλονται από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.

Είναι άγνωστο, αν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου, όπως επίσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε σε λειτουργία.

Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ήδη αποστείλει θετικές γνωμοδοτήσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα έκαναν λόγο για πλήθος προβλημάτων σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει και που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδάκια.

Οι ξύλινες σανίδες σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει, βίδες που έχουν τοποθετηθεί είναι εκτεθειμένες, μέταλλα έχουν ήδη σκουριάσει, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες βρίσκονται δίπλα σε παιχνίδια.

Σχετικές ειδήσεις