ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα: Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Βόρεια Ελλάδα: Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Τέσσερις διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν σε ένα μόλις 24ωρο σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις.

Η πρώτη υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων τρεις ελληνικής καταγωγής άνδρες. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ΙΧ που οδηγούσε 63χρονος, εντοπίστηκαν δέκα αλλοδαποί, εννέα από τη Συρία και ένας από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Συνελήφθησαν ακόμη ένας 57χρονος και ένας 65χρονος σε άλλο όχημα που κατά την Αστυνομία λειτουργούσε ως προπομπός. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 63χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τους μεταφέρει στους Ευζώνους Κιλκίς, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ, ο καθένας. Ο τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του ΑΤ Λιτοχώρου συνέλαβαν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, έναν Πακιστανό 21 ετών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο συμπατριώτες τους, που, όπως διαπιστώθηκε, στερούντο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους ομοεθνείς του προς το εσωτερικό της χώρας έναντι συνολικά 340 ευρώ. Ο ίδιος κατά την έρευνα επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο για την παραμονή του στη χώρα, η γνησιότητα του οποίου ερευνάται.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις