ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Μπλακ άουτ λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ

Ξάνθη: Μπλακ άουτ λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα έμεινε για περισσότερη από μισή ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας (18/5/2015) η πόλη της Ξάνθης, καθώς και ένα τμήμα της ορεινής περιοχής λόγω σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Οι φωτεινοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από καταστήματα της περιοχής, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν προβλήματα.

Τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα και να επαναφέρουν το ρεύμα μετά από 40 περίπου λεπτά, τη στιγμή που το Τμήμα Βλαβών της ΔΕΗ δεχόταν βομβαρδισμό τηλεφώνων από πολίτες που αναζητούσαν εξηγήσεις σχετικά με τη διακοπή του ρεύματος.

Από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως κάποιο μικρόσωμο ζώο ευθύνεται για την βλάβη που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης, στο υποσταθμό της ΔΕΗ, που είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και στην ορεινή περιοχή.

Από τη διακοπή, υπήρξαν και περιστατικά εγκλωβισμού πολιτών σε ασανσέρ στα οποία παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι πολίτες βγήκαν στον δρόμο προσπαθώντας να δουν εάν το πρόβλημα ήταν γενικό ή είχαν οι ίδιοι κάποια βλάβη.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις