ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Υπάλληλος της ΔΕΗ χτυπήθηκε από 20.000 volt - Τον έσωσε συνάδελφός του

Ξάνθη: Υπάλληλος της ΔΕΗ χτυπήθηκε από 20.000 volt - Τον έσωσε συνάδελφός του

Από ρεύμα έντασης 20.000 volt χτυπήθηκε ένας υπάλληλος της ΔΕΗ στην ορεινή Ξάνθη στην προσπάθειά του να δώσει ρεύμα σε μια κτηνοτροφική μονάδα στο Νεοχώρι.

Ο άτυχος άνδρας είχε ανέβει πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ με μετασχηματιστή μέσης τάσης και προσπαθούσε να ολοκληρώσει την δουλειά του όταν το ρεύμα τον τίναξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στο σημείο βρισκόταν και ένας συνάδελφός του που μετά το πρωταρχικό σοκ αντέδρασε άμεσα και προσέφερε στον άτυχο υπάλληλο τις πρώτες βοήθειες με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική. Το ρεύμα -σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου- το ρεύμα εισήλθε από το δεξί χέρι του υπάλληλου ενώ ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο. Ο άτυχος άνδρας φέρει κακώσεις στο σώμα ωστόσο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται γενικά καλή με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πλήρη αποκατάσταση των αρρυθμιών που εμφανίζει ο πολυτραυματίας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι πλήρως γνωστές οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε το ατύχημα, ωστόσο διατάχθηκε και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται σχετικώς.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις