ΕΛΛΑΔΑ

Σύμη: Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του ανήλικου μετανάστη

Σύμη: Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του ανήλικου μετανάστη

Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία, όπως είχε αρχικά εκτιμήσει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου, ο οποίος βρέθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, νεκρός, μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 παράτυπους μετανάστες, μετά από καταδίωξη, ανοιχτά της Σύμης.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς το διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος, ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία, αλλά πιθανόν από πυροβόλο όπλο.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το γνωρίζουν πολύ καλά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπίσουν και να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θύματα αδίστακτων δουλεμπόρων», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

Το πτώμα του άτυχου 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ ενημερώθηκε τόσο η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όσο και η Πρωθυπουργόσ Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι θρίλερ, με σκηνές βγαλμένες από ταινία και τραγική κατάληξη, σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης.

simi1

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, όλα ξεκίνησαν όταν λετονικό σκάφος της Frontex εντόπισε μια θαλαμηγό να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Στο σήμα μάλιστα του πληρώματος του σκάφους της ευρωπαϊκής δύναμης να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος της θαλαμηγού ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να το διεμβολίσει και να διαφύγει επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Αποτέλεσμα ήταν έτσι να ακολουθήσει καταδίωξη με επικίνδυνους ελιγμούς, στην οποία μάλιστα πήρε μέρος και ιδιωτικό σκάφους στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού.

Και μπορεί μετά από λίγο η θαλαμηγός να ακινητοποιήθηκε, ωστόσο οι τρεις λιμενικοί που ανέβηκαν στο κατάστρωμά ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις δουλεμπόρους, ένας εκ των οποίων τους επιτέθηκε με γκλομπ, αφαιρώντας τους προσωρινά ένα υπηρεσιακό όπλο.

Μετά από σύρραξη και ρίψη πυρών πυροβόλου όπλου, κατά την οποία ένας λιμενικός τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, οι δουλέμποροι τελικά συνελήφθησαν.

Ακολούθως, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε στο αμπάρι του πλοίου μια ομάδα παράτυπων μεταναστών. Σοκαρισμένοι οι λιμενικοί είδαν ανάμεσά τους, να κείτεται νεκρός ένας 17χρονος, ο οποίος αρχικά εικάστηκε ότι έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

simi3

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το Λιμενικό Σώμα.

Οι τρείς δουλέμποροι, δε, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο της Σύμης, όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.

Σχετικές ειδήσεις