ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα οι αγρότες – Συνάντηση με Αλεξιάδη

Στην Αθήνα οι αγρότες – Συνάντηση με Αλεξιάδη

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων από το μπλόκο της Κουλούρας θα βρεθεί στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και επισημαίνουν ότι αν δεν βρεθεί λύση θα κατεβάσουν στους δρόμους τα τρακτέρ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρεία συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα εν όψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αγρότες και κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να έχουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα παρατεταγμένα στον κόμβο της Κουλούρας στη Βόρειο Ελλάδα. Το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς, όπως υποστηρίζουν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης και ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Σχετικές ειδήσεις