ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά: Με χιόνια και πολικό ψύχος η πρώτη μέρα του 2016!

Πρωτοχρονιά: Με χιόνια και πολικό ψύχος η πρώτη μέρα του 2016!

Ποδαρικό με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να είναι ντυμένες στα λευκά έκανε το νέο έτος.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ!

Η Τροχαία εφιστά την προσοχή σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν ή να μετακινηθούν σε περιοχές που σημειώνεται χιονόπτωση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή (01/01/2016):

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: γενικά αίθριος. Νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από -08 (μείον οκτώ) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από τη νύχτα βροχές στα νησιά του Ιονίου. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ εξασθενούντες μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ εξασθενούντες μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -07 (μείον επτά) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:

Σάββατο 02/01/2016:

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Χιονόνερο ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Αναμένονται καταιγίδες στα νησιά του Ιουνίου, τη Δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά και νότια τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Σταδιακά το απόγευμα και από τα δυτικά, θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ωστόσο, ο παγετός θα είναι έντονος κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 03/01/2016:

Η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακά θα μεταφερθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Και την Κυριακή αναμένεται να πέσουν χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν στα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ!
Στα κεντρικά και νότια, η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Δευτέρα 04/01/2016:

Άστατος προβλέπεται ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν στα κεντρικά και βόρεια, ορεινά και ημιορεινά. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Στα πελάγη οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογο μεταβολή.

Τρίτη 05/01/2016:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Ο χιονιάς θα επιμείνει στα κεντρικά και βόρεια, ορεινά και ημιορεινά! Οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογο μεταβολή.

Την Τετάρτη (06/01/2016) ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί από 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογο μεταβολή…

Σχετικές ειδήσεις