ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια ακόμη φορά η Μυτιλήνη!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια ακόμη φορά η Μυτιλήνη!

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στο νησί 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες! Οι αρχές του νησιού βρίσκονται επί ποδός εκπέμποντας SOS στην Αθήνα και την Ευρώπη. Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης αποφασίστηκε η ίδρυση Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη!

Στη σκιά της Συνόδου Κορυφής γίνονται εγκλήματα! Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα ελληνικά νησιά την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εκβιάζει την Ευρώπη δίχως έλεος!

Ούτε το ανθρώπινο δράμα έχει τέλος, ούτε όμως και το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μηχανισμοί της ΕΕ!

Οι προσφυγικές ροές πυκνώνουν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το πρωί της Πέμπτης (18/02/2016) έως και το πρωί της Παρασκευής (19/02/2016) διασώθηκαν – μόνο στη Λέσβο - 2.090 πρόσφυγες!!!

«Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε την Πέμπτη (18/02/2016) στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Η Τουρκία εκβιάζει επικίνδυνα πότε αρπάζοντας τα παιδιά των προσφύγων και πότε ενισχύοντας τις ροές από τα παράλια…

Οι ιστορίες σοκάρουν!

Το βράδυ της Πέμπτης (18/02/2016) , μία ακόμη βάρκα έφτασε στην ακτή του αεροδρομίου, στο νησί. Οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν. Όμως, διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα μωρό!!!

Άνδρες του Λιμενικού και εθελοντές φωτίζοντας την ακτή με ότι είχαν πρόχειρο, εντόπισαν το μωρό βουτηγμένο μέσα στο νερό!

Το μωράκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή...

Περισσότεροι οι πρόσφυγες από τους κατοίκους στο Καστελλόριζο!

Τη λήψη άμεσων μέτρων για να μεταφερθούν από τη Μεγίστη στη Ρόδο περισσότεροι από 400 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στο νησί, ζητά ο Δήμος και οι κάτοικοι.

Όπως μεταδίδει η rodiaki, μόνον την Πέμπτη (18/02/2016) έφτασαν στο νησί 250 πρόσφυγες και μετανάστες. Την Τετάρτη (17/02/2016) είχαν φτάσει ακόμη 104 άνθρωποι.

Να επισημάνουμε πως οι κάτοικοι στο Καστελλόριζο, δεν ξεπερνούν τους 300!

Σχετικές ειδήσεις