ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: «Πολιορκούν» με τρακτέρ τη Θεσσαλονίκη (photos+vid)

Μπλόκα αγροτών: «Πολιορκούν» με τρακτέρ τη Θεσσαλονίκη (photos+vid)

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μπροστά από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα δεκάδες τρακτέρ, μετά και την απόφαση των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας να κλείσουν το κέντρο της πόλης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από την παρουσία των τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, οι αγρότες διέσχιζαν την Παλαιά Παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και εν συνεχεία προχώρησαν προς την πλατεία ΧΑΝΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το seleo.gr, η παρουσία των τρακτέρ έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, με εκατοντάδες ΙΧ και λεωφορεία να παραμένουν ακινητοποιημένα στους δρόμους που πλαισιώνουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό του κτηρίου, όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

«Δεν αλλάζει τίποτα, [ο Τσίπρας] μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα. Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», δήλωσε ο επικεφαλής οκτώ μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Μόσχος.

Και πρόσθεσε ότι «το μόνο θετικό είναι «το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα».

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις