ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις περιορισμένης κλίμακας στην Ειδομένη

Τόσκας: Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις περιορισμένης κλίμακας στην Ειδομένη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας, σε περιορισμένη κλίμακα στην Ειδομένη.

Ο κ. Τόσκας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να έχει το νου της, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποιον κίνδυνο.

«Τι κίνδυνοι μπορούν να προέλθουν μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, πως να αποτραπουν και τι συνεραγσίες χρειάζονται, είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν ειχαμε πληροφορίες για κάτι, αλλά υπήρχαν μέτρα μετά το χτύπημα στο Παρίσι. Έχουμε την εμπειρία από τότε και τα εφαρμόσαμε άμεσα και στη συγκεκριμένη περίπτωση», δήλωσε αρχικά.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει κατά τα άλλα να έχει το νου της, γι' αυτό και συνεργαζόμαστε με άλλες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος ανησυχίας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα», είπε για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα.

Αναφερόμενος στη μεταφορά των Πακιστανών με χειροπέδες, δήλωσε πως «δεν ήταν ακριβής η πληροφόρηση που μεταφέρθηκε. Δεν ήταν δεμένοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Δέθηκαν με τύπου χειροπέδες όταν εξήλθαν από το πλοίο».

Σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ειδομένη είπε: «Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου, είτε η επιστροφή στην Τουρκία».

Σχετικές ειδήσεις