ΕΛΛΑΔΑ

Κυρίτσης: Λογικό να υπάρχουν επεισόδια σε χώρους με υπεράριθμους πρόσφυγες

Κυρίτσης: Λογικό να υπάρχουν επεισόδια σε χώρους με υπεράριθμους πρόσφυγες

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμενος στην «άγρια νύχτα» μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης (30/03/2016).

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε πως σε έναν χώρο όπου υπάρχει υπερσυγκέντρωση κόσμου και η κατάσταση είναι τεταμένη: «Είναι λογικό να υπάρχουν μικροεπεισόδια και συμπλοκές». Επεσήμανε, όμως, ότι υπάρχουν και οι θετικές πτυχές εννοώντας ότι στον χώρο του Πειραιά όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν διοργανωθεί και συναυλίες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού από τους 5.750 ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με τον Γιώργο Κυρίτση, τα πρώτα πούλμαν βρίσκονται στον Πειραιά ώστε να μεταφέρουν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Κυλλήνης.

Όπως εξήγησε, η μονάδα της Κυλλήνης είναι «πολύ αξιοπρεπής» και εκτίμησε πως όσο όλο και περισσότεροι πρόσφυγες συνειδητοποιούν ότι τα σύνορα με τα Σκόπια δεν πρόκειται να ανοίξουν, περισσότεροι θα δέχονται να μεταφερθούν στην Κυλλήνη ή σε άλλες οργανωμένες δομές.

Σχετικές ειδήσεις