ΕΛΛΑΔΑ

Μυρίζει μπαρούτι στην Ειδομένη: «Αλληλέγγυοι» ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα

Μυρίζει μπαρούτι στην Ειδομένη: «Αλληλέγγυοι» ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα

Ύποπτα παιχνίδια από «αλληλέγγυους» δυναμιτίζουν το κλίμα στον καταυλισμό της Ειδομένης την ίδια στιγμή που η Αστυνομία αναζητά τους υποκινητές των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν απόψε (11/4) το βράδυ κεντρικά δελτία ειδήσεων άτομα που εμφανίζονται ως «αλληλέγγυοι» καλούν τους πρόσφυγες να συγκεντρωθούν το πρωί της Τρίτης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να ρίξουν το φράχτη που έχουν στήσει οι Αρχές των Σκοπίων.

Μάλιστα σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ και Alpha που έχουν ανταποκριτές στο σημείο αναφέρουν πως οι συγκρούσεις αναμένεται να είναι σφοδρότερες από εκείνες της Κυριακής καθώς κάνουν λόγο πως δεν θα διστάσουν να εξοπλίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο με βόμβες μολότοφ!

Το κλίμα στην περιοχή παραμένει τεταμένο την ίδια στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο καταυλισμό να δηλώνουν σοκαρισμένοι από την χρήση χημικών από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ζώα και μας φέρονται έτσι; Δεν έχουν μάνα και παιδιά αυτοί; Δεν ξέρουν πώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα με όλα αυτά τα δακρυγόνα που έριξαν;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό της Ειδομένης μετά τα επεισόδια καθώς 200 περίπου άτομα μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τέσσερα πούλμαν, στο νέο κέντρο φιλοξενίας, που δημιουργήθηκε στην Πέτρα Ολύμπου.

Τουλάχιστον 570 άτομα έχουν μεταφερθεί από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά

Περισσότεροι από 500 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί από το πρωί με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή 570 άτομα είχαν αναχωρήσει έως το απόγευμα από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2, ενώ άλλα 75 άτομα αναμένεται να επιβιβασθούν σε λίγη ώρα σε λεωφορείο από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 με προορισμό το Σκαραμαγκά.

Η διαδικασία αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να συνεχιστεί έως αργά το βράδυ και αύριο το πρωί.

Σχετικές ειδήσεις